Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 3 april 2014

Piet van Dijk start coalitieonderhandelingen met OB, CDA, CU en D66

De informateurs Sikke Marinus en Piet van Dijk adviseren een coalitie te vormen met Opsterlands Belang, CDA, ChristenUnie en D66. Dat is de uitkomst naar aanleiding van de informatiegesprekken die Marinus en Van Dijk hebben gevoerd met vertegenwoordigers van alle negen fracties in de Opsterlandse gemeenteraad.

 

Ruime meerderheid voor voortzetting huidige coalitie
Uit de informatiegesprekken bleek dat een ruime meerderheid in de gemeenteraad voortzetting van de huidige coalitie van Opsterlands Belang, CDA en ChristenUnie als beste optie ziet. In de nieuwe gemeenteraad kunnen de drie partijen bogen op 11 van de 21 stemmen. D66 heeft tijdens de besprekingen aangegeven het zittende college op inhoud te willen steunen, zonder zelf een wethouder te leveren. D66 is met één zetel vertegenwoordigd in de raad. De verhouding coalitie – oppositie zou daarmee op 12 – 9 uitkomen.

Coalitieonderhandelingen
De gesprekken die Marinus en Van Dijk hebben gevoerd zijn in een goede en constructieve sfeer verlopen. Piet van Dijk wordt de formateur van de nieuwe coalitie. De coalitieonderhandelingen starten volgende week.