Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 30 november 2015

Reclameborden op gemeentegrond, handhaving?

D66 heeft in de raadsvergadering van 30 november wederom vragen gesteld over de vele reclameborden die het landschap van Opsterland ontsieren. Reeds in Maart 2015 heeft onze fractie hier naar gevraagd. Het leidende document: “Reclamebeleid2010” blijkt niet te handhaven. Ondanks harde uitspraken zoals:

  • Reclameborden die tot doel hebben om van afstand een bedrijf aan te duiden zijn niet toegestaan. De vaak grote en opvallende borden ontsieren het landschap en bedreigen (zeker bij kruisingen) de verkeersveiligheid.

Desalniettemin zijn er vele borden zichtbaar. Het college geeft aan met nieuw beleid te komen voor voorjaar 2016 welke ook te handhaven is. D66 blijft kritisch en ziet liever vandaag dan morgen handhaving.